پژوهشهاي تازه از تاثير فوقالعاده كلسيم و ويتامينD در پيشگيري از ابتلا به علايمي كه پيش از قاعدگي،زنان را گرفتار ميكند و به آن ميگويند، خبر ميدهند….
روزهای قاعدگی را با شیر، پنیر و کلم بروکلی بگذرانید
اخیرا پژوهشگران دانشگاه ماساچوست پس از مطالعه مفصلی بر روی ۳۰۰۰ زن اعلام كرده اند كه رژیم غذایی سرشار از كلسیم و ویتامین D می تواند در كاهش بروز علایم این نشانگان موثر واقع شود.
محققان اعتقاد دارند افرادی كه در رژیم غذایی خود به مقدار كافی از غذاهای حاوی ویتامین D و كلسیم مانند شیر و پنیر و سایر لبنیات و همچنین جوانه ها و كلم بروكلی استفاده می كنند، دچار كمترین میزان علایم این بیماری می شوند. از نظر این محققان، دلیل كاهش علایم نشانگان پیش از قاعدگی توسط مواد مزبور، افزایش سطح هورمون های زنانه مثل استروژن و در عین حال كاهش پروژسترون است.
دكتر الیزابت جانسون، مدیر این تیم تحقیقاتی، درباره نتایجی كه از این پژوهش به دست آمده، می گوید: <در این تحقیق، مشخص شد كسانی كه دریافت روزانه كلسیم و ویتامین D آنها در حد ایده آل و یا بالاتر از حد طبیعی است، كمتر از سایرین دچار علایم پیش از قاعدگی می شوند.
>لابد می دانید كه نشانگان پیش از قاعدگی یا پی.ام.اس یكی ازشایع ترین بیماری های زنانه دنیاست. در ایران البته آمار دقیقی از این بیماری در دست نیست اما آمارهای امریكا حاكی از آن است كه ۴۰ تا ۶۰ درصد زنان این كشور (و طبیعتا چیزی نزدیك به همین درصد از خانم های سایر كشورهای دنیا) بین سنین ۱۲ تا ۵۰ سالگی از این بیماری رنج می برند.
اگرچه علایم این بیماری با افزایش سن، شدیدتر می شود اما برای دختران جوان و نوجوان نیز، این عارضه می تواند كاملا آزاردهنده و دردسرساز باشد. این بیماری معمولا در حول و حوش روزهای قاعدگی اتفاق می افتد. علایمش كاملا متنوع و متغیر است اما برخی از شایع ترین علایم و نشانه هایش عبارتند از: دل درد، ناپایداری خلقی، تحریك پذیری، تنش عصبی، سردرد، افزایش اشتها، تپش قلب، ضعف، سرگیجه و غش، افزایش وزن، ورم دست و پا، تورم و حساسیت پستان ها، میل شدید به شیرینی جات، احساس ورم و نفخ شكم، افسردگی، ضعف حافظه و بیخوابی.
دكتر الیزابت جانسون، مدیر تیم تحقیقاتی دانشگاه ماساچوست، خاطر نشان می كند كه: <یافته های ما حاكی از آن است كه برای كمك به افرادی كه به شدت از سندرم پیش از قاعدگی رنج می برند، می توان از مكمل های دارویی این دو ماده ضروری ( یعنی كلسیم و ویتامین )D استفاده كرد و رژیم غذایی را در جهت تامین این منابع ضروری تغییر داد.>
جالب است كه با آغاز دوره این بیماری و ورم ناشی از آن، احساس چاقی به مبتلایان دست می د هد و به همین دلیل، به رژیم های موقت غذایی روی میآورند. اما با برطرف شدن این دوره، دوباره پرخوری شروع می شود و در عوض، برای كم كردن این اشتهای كاذب، می روند سراغ داروهای لاغری. این چرخه تغذیه ای را در اغلب مبتلایان نشانگان پیش از قاعدگی می شود سراغ گرفت.
و جالب ترین نكته در خصوص نشانگان پیش از قاعدگی، این است كه رژیم غذایی اغلب مبتلایان به این بیماری شبیه همدیگر است. اكثرشان غذاهای آماده، غذاهای چرب، محصولات لبنی و مواد كافئین دار را زیادتر مصرف می كنند و كمتر به سراغ غذاهای طبیعی و سالم می روند؛ به همبرگر، سیب زمینی سرخ كرده، چیپس، نوشابه های كولادار، انواع بیسكوییت و شیرینی جات و بخصوص شكلات، ماكارونی و برنج شدیدا علاقه مندند و از طرفی برای حفظ تناسب اندامشان هم گهگاه بعضی از وعده های غذایی شان را كاملا حذف می كنند و در عوض، هر از گاهی هم حسابی در خوردن زیاده روی می كنند.
منبع : salamatnews.com